Defendr przechowuje migawkę Twoich kanałów i ról oraz kopię wszystkiego, co usunięto w ostatnich 14 dniach. Po ataku może utworzyć kanały i role ponownie z nazwą, typem, kategorią i uprawnieniami; uprawnienia wskazujące na usuniętą rolę wskazują potem na rolę utworzoną ponownie. Wiadomości nie da się przywrócić, a webhooki trzeba utworzyć ręcznie, bo Discord nigdy nie podaje ponownie adresu webhooka. Kanały ukryte przez swoją nazwę nigdy nie są tworzone ponownie.
Przykład
Dwanaście kanałów i trzy role wracają z uprawnieniami dwie minuty po pojawieniu się karty.